Kyösti Haukipuro
Kyösti Haukipuro

Kokeile edes kerran elämässä

Olen ollut ehdokkaana vaaleissa useamman kerran. Siitä huolimatta ehdokkuus on aina mielenkiintoinen kokemus. Uskallan väittää ,että jo ehdokkuus on eräänlaista elämän korkeakoulua. Voin suositella lämpimästi: kokeile ehdokkuutta vaaleissa edes kerran elämässä!

Vaalikentällä - turuilla ja toreilla - kohtaa erilaisia ihmisiä erilaisine kokemuksineen ja mielipiteineen. Monet teemat ovat tuttuja entuudestaan. Mutta aina tulee esiin uusia näkemyksiä. Joudut ehkä ajattelemaan asiaa uudesta näkökulmasta tai ainakin vielä kerran miettimään ja perustelemaan oman näkemyksesi. Se on hyvin terveellistä.

Keskusteluissa tulee esille se, mihin asioihin ihmiset ovat tyytyväisiä ja mihin eivät. Ihmisten palaute on tärkeää, olipa kyse isommista tai pienemmistä asioista. Näin kertyy aineksia päätöksentekoon virkamiesvalmistelun ohella. Kaikki tämä on tärkeä osa kansanvallan toteutumisesta.

Poliittisten päätöksentekijöiden tehtävänä on koota nämä asiat toimivaksi kokonaisuudeksi, jossa sovitellaan yhteen toiveet ja tarpeet ja toisaalta taloudelliset mahdollisuudet. Itse nautin eniten keskusteluista, joissa päästään asioihin syvemmälle, lisäämään tietämystä ja hyvään vuorovaikutukseen.

En väitä, että politiikassa mukana oleminen olisi kovin helppoa. Varmaan elämässä voi päästä vähemmälläkin ja “säästää nahkaansa”. Mutta silti: on antoisa kokemus toimia erilaisten ihmisten kanssa ja olla mukana miettimässä ja päättämässä siitä, miten kokonaisuus toimisi mahdollisimman parhaalla tavalla.

Vielä kerran: suosittelen. Jos et nyt tohtinut lähteä múkaan, niin sitten seuraavalla kerralla! 

Kirjoitettu 20.10.12 klo 05:21 PM

Nimi:

Email:

Paikkakunta:

URL:

Ilmoita, jos joku vastaa kommenttiini?

Kirjoita alla näkyvät kirjaimet:<< Paluu blogiin

BLOGI


Syötteet rss

LIITY TUKIJOUKKOIHIN


Haluan liittyä Kyöstin tukijoukkoihin
Nimi

Puhelin

Sähköposti


 
Kyösti Haukipuro | Puh. 040 728 3424 | kyosti.haukipuro@kolumbus.fi

Keskusta